eila bakal mengalami sakit jantung???

secara close up..
model diri sendiri...
nampak x yang kecik2 tu...




cuak 5 minit jugak la eila lepas baca pasal kolesterol di mata nie.....sebab eila salah seorang dari mereka..eila tak ingat la sejak biler kolesterol kat mata eila nie tumbuh tapi rasa nye dari sekolah rendah kot.bila dah besar nie makin banyak plak tumbuh nye....





nama saintifik bagi kolerterol di mata nie 'xanthelasmata' rasa nye la..sebab eila dah kaji lebih lanjut lagi mende nie kat google...kebanyakan nye sebut xanthelasmata....memang efek die bukan dalam jangka masa pendek nie..sebab eila sekarang sihat je tak dek la selalu sakit2...







tapi dalam jangka masa panjang kalau eila dah mingkat 'remaja' nanti eila kemungkinan besar akan dapat "serangan jantung"...kalau dah berusia nie memang macam2 penyakit yang akan kena kat kita nie tapi bukan la sekali gus sebab tu kena jaga dari sekarang 'muda belia remaja'..





ade setengah yang jadi kolesterol kat mata nie bintik2 besar yang tu kadang ada yang kacau pandangan kamo la..tapi kolesterol kat mata nie tak ade la sampai mengganggu penglihatan cik eila...kalau nak tangkap gambar secara close up memang akan nampak dengan terang lagi bersuluh la....lagi satu kalau nak make up pakai eyeshadow memang tak berapa nak ok...






dalam family eila,eila je yang ade penyakit nie,dan ade sepupu jugak yang kena macam eila...sape2 yang kena kolesterol kat mata nie tak semesti nye beliau seorang yang gemok,besau,cubby,comel...sebab sepupu eila badan beliau sangat la keremping...nak kata makan kuat pon tak,tu yang agak pelik tu..kalau eila ye la makan tanpa henti.....






eila ade jugak try cari dalam nie tips2 nak kurang kan kolesterol kat mata,tak jumpa2 plak...adakah sama cara nak kurang kan kolesterol di dalam badan dengan di mata??????sape2 yang bakal menjadi doktor ataupon pape jela sila la gtaw kat eila ye...kerjasama anda amat dialu-alukan :))


kla as salam.. adiossss jaga lah kesihatan anda sebelom anda di kesihatan kan (apekah) :P 

4 comments:

  1. MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!!!
    http://www.facebook.com/event.php?eid=113982102020746

    MAKEUP CLASS DI PULAU PINANG!!!
    http://www.facebook.com/event.php?eid=173619536025779&ref=notif&notif_t=event_wall#wall_posts

    hp: 016-2128740
    FB: Eyra Rizal & Eyra Rizal II

    ReplyDelete
  2. mcm thu2 jek eila minat makeup2 nie :))

    ReplyDelete
  3. nice entry actually:)


    jom join contest dear:)

    http://blogcikfaiqah.blogspot.com/2011/04/contestvintage-photography.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...